Di sini

Friday, November 24, 2017

THE SHOP HOTEL Kuala Kangsar; Yayy OR Nayy?

Assalamualaikum..

Sekian lama tidak bersiaran..sebab susah sangat nak dapat ketenangan menaip panjang-panjang hihi
.
Btw, malam ni perasaan terganggu bila kau tengah tak boleh tidur sebab penat sangat, then nak keluar tak boleh sebab anak kecik tidur, then nak bancuh air panas nak sedapkan badan pun tak boleh sebab kettle takde. Whats?? Kettle takde???
.
Eh..tak percaya ke? Its true!! Haha
.
Jadi keadaan beremosi sedikit ni mendesak Niza nak taip entry ni tau.
.
Eh, tak marah...nasihattt πŸ˜†
.
First!!!!
.
Kita puji-puji la sikit kan..
.
Niza tak sempat nak study lebih-lebih hotel ni sebelum booking sebab memang tak sempat. Ad-hoc je nak booking. Nampak review orang melayu pernah stay, so aku propose je kat husband. Ade lah sebabnya jadi rushing tu..panjang pulak kalau cerita nanti πŸ˜…
.
So, husband walk-in terus booking bilik dulu sebelum ambik Niza dari rumah. Tak check bilik pun, just request tepi tingkap je
.
Tengok gambar kat website macam style kan cantiksss. Memang cantik la style habis! Memang teror la ID yang buat interior ni huhu
.
Lepas tu, siap ade coffee bar kat counter bawah tu. 24hrs. Sambil jaga hotel sambil buka coffee shop. Bagus jugak concept tu, takdelah kesunyian staff tu kan πŸ˜…
.
Ok, tu jela. Itu je yang die lebih dari hotel shop lot yang lain
.
TAPI, jeng jeng jeng...
.
Kami masuk bilik je, "eh? Terus nampak dinding la yang?" Sambil gelak-gelak haha. Dalam hati gile kecut bilik ni hahaha. Kecik sangat hoi. Last dapat bilik kecik kat Ipoh, tapi die murah 20 hengget dari bilik niiii hoi hoii.
.
Lepas tu, kami check arah kiblat ada tunjuk tak. Ok ade. Good. TAPIIIII haa..tiba-tiba terus husband bersuara, eh, macamana nak solat ni? Nak solat kat mana???
.
Tak muat weh nak solat!!!  Orang perak kata, 'atenyeee..macamana nak semayang ni abangnyeee' haha
.

.
Aku tak duduk lagi. Terus mintak husband tanye, ade tak bilik lain sama rate atau die ada surau ke?
.
Staff beritahu husband, kata bilik full. Then Niza suruh try tanye lagi, boleh return money tak kalau cancel? Hahaha..memang tak pernah la dibuat orang kot knn haha.
.
Then, husband terus mintak tukar bilik lain walaupun ratenya menambah lagi 50 hengget!!! Kali ni husband check bilik dulu. Then proceed.
.
Selesai lah satu masalah. Tak nampak lagi benda lain kan haha.
.
Esoknya, iaitu pagi tadi (Jumaat) termenung la bila kau duduk hotel mahal tapi have to menunggu husband tapau breakfast?? Apakah kan?? Hahaha.
.
Niza list teruslah eh. Kita buat comparison sikit.
.
THE SHOP
Expensive - Rate RM189
Breakfast - not available
Lunch/dinner - lagi laa jangan berangan
Kettle - takde. Ape motip tak mewujudkan kettle eh? Berharap suruh beli kopi la tu hmmm
Wardeobe - takde
Hair dryer - takde
Siza - small
Katil-not comfy

Walhal,
IMPIANA HOTEL IPOH
Rate - RM160++
Includes : breakfast, kettle, wardrobe, fridge, hair dryer, chairs, table, phone
Malah keluasannya jauhhh lebih besar.
.
Masa aku baca review tentang hotel ni, it was uploaded on 2014 and I thought THE SHOP improved, BUT THEY ARE NOT!
.
Eh..tak marah..cuma kesal je huhu
.
So, overall. For me, I am NOT RECOMMEDED especially to MUSLIMS.
.
Muslims, I am NOT RECOMMENDED to check-in this hotel because;
🚫NOT PRAYER FRIENDLY
🚫 They are selling Bir openly! (Niza baru tengok list menu die petang tadi kat board tu. Memang tulis bir. Kalau tengok botol, Niza tak kenal huhu)
.
So, Yayy or Nayy?
.
For me, NAYY? Hihi
.
Sorry The Shop Hotel. At least bagi la kopi free haha. Tapi jual Bir, malas ahh haha.

Kalau ada masa nanti I hupload gambar keyh! Tak reti la nak hupload pakai phone hihihi
.
Ok bai!

.

No comments:

Post a Comment